Permanente Make Up

Behandeling

Er bestaat soms nog veel onduidelijkheid over permanente make up daarom vinden wij het erg belangrijk om tijdens het intake gesprek alles goed door te nemen met u. Zo denken nog veel mensen dat PMU hetzelfde is als tatoeëren en dat het voor altijd in de huid blijft.

Om het beste resultaat te bereiken zullen er minstens twee behandelingen plaatsvinden met een tussenpose van 6 of 7 weken. Een eerste behandeling duurt gemiddeld 3 uur. Het pigmenteren met onze techniek is nagenoeg pijnloos maar kan door middel van een verdoving crème (EMLA) verdoofd worden. Vaak blijkt dat dit echter niet nodig is.

Na de behandeling is de pigmentatie altijd 3 a 4 tinten donkerder dan het uiteindelijk resultaat. U ontvang een duidelijke uitleg over hoe u thuis de pigmentatie dient te verzorgen. Volg dit advies goed op want alleen dan zal de pigmentatie goed zichtbaar blijven.

Doordat Permanent Make Up in de lederhuid wordt geplaatst, is deze pigmentatie hierdoor eigenlijk niet permanent. Door o.a. ultraviolet licht en door het natuurlijk vernieuwen van de huid door schuren/wrijving, zal de pigmentatie na 1,5-2 jaar vervagen. Om de Permanent Make Up het mooist te houden adviseren wij om dit zeker elk jaar te laten bijwerken. Indien u al Permanente Make Up heeft kunt u altijd een gratis* check door ons laten uitvoeren om te kijken of uw Permanent Make Up bijgewerkt moet worden. Dat is nog eens een goede service!

Indien u nog oude Permanent Make Up op de ogen, wenkbrauwen of lippen heeft, is een intakegesprek altijd noodzakelijk. Dit intakegesprek is gratis* en vrijblijvend en dient ervoor onze klanten van het juiste advies te voorzien.

ijzeroxide vrij

Wij werken alleen met de pigmenten van Swiss Color. Deze pigmenten zijn ijzeroxide vrij. Dit zijn helaas nog lang niet alle pigmenten in Nederland. Het grote nadeel van ijzeroxides in pigmenten wordt vaak pas ervaren wanneer sommige patiënten last krijgen onder een MRI of CTscan. Daarnaast blijft er door ijzeroxides vaak een rode vlak over na jaren op de pigment gebieden. Belangrijke redenen voor ons om te kiezen voor ijzeroxidevrij.

Redenen voor een PMU behandeling:
– moeite heeft met het opmaken van gewone make up
– geen zin heeft in opmaken met gewone make up
– weinig tijd heeft voor opmaken met gewone make up
– altijd een potlood of sjabloon gebruikt
– geen volle wenkbrauwen heeft
– helemaal geen wenkbrauwen meer heeft
– lijdt aan de ziekte Alopecia (Areata en/of Totalis)
–  lijdt aan de ziekte Trichtillomanie – TTM
– allergisch is voor haarverf – PPD – paraphenylenediamine
– aan een chemokuur gaat beginnen
– een chemokuur heeft ondergaan
– contactlenzen of bril draagt
– erg veel traant, waardoor gewone make up niet blijft zitten
– allergisch is voor make up of make up remover
– veel aan sport doet of vaak een sauna bezoekt
– littekens of imperfecties heeft (zowel mannen als vrouwen)
– ontsierende kale plekken heeft
– na een haartransplantatie

*Intakegesprek (inclusief voortekenen) zonder behandeling €50,–