Permanente make up

Een permanente make up behandeling bij Beauty Salon Lyza betekent dat u verzekerd bent van de nieuwste technieken binnen het vak.

Waarom permanente make up?
De reden waarom er gekozen wordt voor permanente make up zijn zeer uiteenlopend, daarom hebben wij enkele voorbeelden hieronder genoemd. Staat uw reden er niet bij schroom dan niet om contact op te nemen om samen met u te kijken naar de mogelijkheden die er voor u kunnen zijn.

 • Moeite hebben met het opmaken van gewone make up
 • Geen volle wenkbrauwen hebben
 • Helemaal geen wenkbrauwen hebben
 • De ziekte van Alopecia
 • Allergisch zijn voor haarverf (PPD)
 • Aan een chemokuur beginnen of gehad
 • Contactlenzen hebben of brildragend zijn
 • Erg veel tranen waardoor gewone make up niet blijft zitten
 • Allergisch zijn voor make up of de remover
 • Veel sporten of vaak naar de sauna gaan
 • Littekens of imperfecties (zowel mannen als vrouwen)

Behandeling

Er bestaat soms nog veel onduidelijkheid over permanente make up daarom is het erg belangrijk om tijdens het intake gesprek alles goed door te nemen. Zo denken nog veel mensen dat PMU hetzelfde is als tatoeëren en dat het voor altijd in de huid blijft.

Om het beste resultaat te bereiken zullen er minstens twee behandelingen plaatsvinden met een tussenpose van 6 of 7 weken. Een eerste behandeling duurt gemiddeld 3 uur. Het pigmenteren met onze techniek is nagenoeg pijnloos maar kan door middel van een verdoving crème (EMLA) verdoofd worden. Vaak blijkt dat dit echter niet nodig is.

Na de behandeling is de pigmentatie altijd 3 a 4 tinten donkerder dan het uiteindelijk resultaat. U ontvangt een duidelijke uitleg over hoe u thuis de pigmentatie dient te verzorgen. Volg dit advies goed op want alleen dan zal de pigmentatie goed zichtbaar blijven.

Hygiëne en veiligheid
Er wordt helaas nog niet altijd nagedacht over de werking van pigmenten in de huid.  Beauty Salon Lyza werkt alleen met de pigmenten van Swiss Color. Deze pigmenten zijn ijzeroxide vrij. Dit zijn helaas nog lang niet alle pigmenten in Nederland. Het grote nadeel van ijzeroxides in pigmenten wordt vaak pas ervaren wanneer sommige patiënten last krijgen onder een MRI of CTscan. Daarnaast blijft er door ijzeroxides vaak een rode vlak over na jaren op de pigment gebieden. Belangrijke redenen om te kiezen voor ijzeroxidevrij.

Doordat Permanent Make Up in de lederhuid wordt geplaatst, is deze pigmentatie hierdoor eigenlijk niet permanent. Door o.a. ultraviolet licht en door het natuurlijk vernieuwen van de huid door schuren/wrijving, zal de pigmentatie na 1,5-2 jaar vervagen. Om de Permanent Make Up het mooist te houden adviseren wij om dit zeker elk jaar te laten bijwerken. Indien u al Permanente Make Up heeft kunt u altijd een intake inplannen om te kijken of uw Permanent Make Up bijgewerkt moet worden.

Indien u nog oude Permanent Make Up op de ogen, wenkbrauwen of lippen heeft, is een intakegesprek altijd noodzakelijk.